Snažniji motor za Volkswagen Arteon

0
183

Volkswagen je osvežio svoju najluksuzniju limuzinu Arteon najsnažnijim motorom do sada – dvolitarskim četvorocilidričnim turbo benzincem od 270KS.

Novi agregat proizvodi maksimalni obrtni momenat od 350Nm. Snaga se šalje preko sedmostepenog DSG automatskog menjača na sve točkove u standardnoj specifikaciji. Automobil ubrzava od 0-100km/h za 5,6 sekundi i dostiže maksimalnih 250km/h.

Uprkos povećanju snage i dodavanju pogona na sve točkove, novi motor bi trebalo da bude relativno efikasan. Volkswagen je saopštio da Arteon sa ovim motorom troši u proseku 7l/100km i emituje 160g/km CO2.

Novi sklop za prenos snage na sve točkove nije doveo ni do smanjenja prostora u prtljažniku, pa je novi i snažniji Arteon zadržao prostor od 563l sa podignutim sedištima, odnosno 1557l sa oborenim sedištima.

Cena Arteona sa novim motorom i opremom koja obuhvata multimedijlani sistem sa ekranom od 12,3 inča, adaptivnim tempomatom i samopodešavajućim svetlima je oko 45.000 EUR. R-Line paket opreme donosi felne od 19 inča, R-Line branike, R-Line oznake u kabini i sportska sedišta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here