Infiniti priprema električni koncept

0
149

Infiniti će tokom januarskog Sajma automoibla u Detroitu predstaviti električni koncept koji najvljuje prvi serijski model ove marke na električni pogon. Najava je ilustrovana zatamnjenom slikom koja nagoveštava izgled automobila.

Reč je o SUV modelu za koji se veruje da je po veličini sličan modelu BMW X1. Inifniti je saopštio da koncept najavljuje “novu formu dizajnerskog jezika za elektrifikaciju, u koju je unesen japanski DNK”.

Detalji o pogonu autmobila još nisu objavljeni, a Infiniti je za sada saopštio da, uz nove spoljašne proporcije, elektrifikacija donosi korist za unutrašnji prostor, prostranost i salonski eneterijer bogat tehnologijama koje pomažu i čine ugodnijim boravak u automobilu.

Prethodni Infinitijevi elektirčni koncepti, poput Q Inspiration i Prototype 10 nisu bili orijentisani na serijsku proizvodnju, ali će ovo biti najrealističnija interpretacije serijskog električnog Infinitija do sada.

Šef dizajna Karim Habib opisao je novi koncept kao “početak nove ere za Infiniti i ilustraciju kuda ova marka želi dalje da krene”. On je rekao da je elektrifikacija omogućila priliku za evoluciju dizajnerske filozofije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here