F1: Kubica u Vilijamsu u 2019.

0
289

Robert Kubica će imati mesto stalnog vozača u ekipi Vilijams naredne sezone. Potvrda se očekuje tokom poseldnje trke sezone, u Abu Dabiju predstojećeg vikenda.

Prema nezvaničnim informacijama, Robert Kubica se vraća kao aktivni vozač F1, osam godina nakon nesreće na reliju. Nakon par testova za Reno i mesta test vozača u Vilijamsu ove sezone, po svemu sudeći gledačemo Kubicu na mestu stalnog vozača u Vilijamsu 2019. godine.

Nakon brojnih testova za Reno usledila je odluka Renoa da ne angažuju Kubicu za tekuću godinu, pa je tako on završio u Vilijamsu 2018. godine. Nakon par testova za ovu ekipu i dosta vaganja i testova, pre svega fizičke spreme, odlučeno je da će biti njihov stalni vozač za narednu sezon. Potvrda ove vesti se očekuje na trci za VN Abu Dabija koja se vozi za vikend. Tako ćemo u Vilijamsu naredne sezone gledati Roberta Kubicu i Džordža i Rasela kao vozački par Vilijamsa, a Kubica će sa sobom doneti i sponzorski paket iz Poljske, što je veoma značajno za Vilijams koji ima poteškoća sa finansiranjem. Kubica je ove godine imao nastupe za Vilijams tokom dva slobodna treninga, a imao je dosta posla u simulatoru Vilijamsa, a jedna od najvećih dilema kako za tim tako i za Kubicu je upravo njegova fizička spremnost na napor tokom trke. Postojala je i mogućnost da Kubica dobije ulogu vozača koji će razvijati Ferari, ali do toga po svemu sudeći nije došlo i Kubica je odabrao, odnosno odabran je, da bude vozač Vilijamsa. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here