2019 Toyota Corolla sedan

0
520

Nova Toyota Corolla u limuzinskoj verziji stiže sa osveženim dizajnom i naglašenim prestižom u odnosu na ostale modele japanske marke. Ovo je 12. generacija ovog modela, a limuzina dopunjava porodicu koju čine još hečbek i karavan.

Prema saopštenju Toyote, limuzina je pozicionirana kao prestižnija alternativa hečbeku i karavanu, što je potencirano njenim jedinstvenim stilom. Prednja svetla su manja, gril je tanji i širi, a usisnici vazduha su manje agresivni. Zadnji kraj ima restilizovane linije branika i šire svetlosne grupe u poređenju sa hečbekom.

 

Gledano sa vozačeve pozicije, limuzina je identična ostalim članovima porodice Corolla. Oprema obuhvata bežično punjenje telefona, ekran od osam inča, ekran za multimediju od sedam inča i head-up prikaz podataka na vetrobranu.

Prostor na zadnjim sedištima je na nivou karavana, pošto limuzina ima isti međuosovinski razmak od 2700mm, što je za 61mm više od hečbeka. Različite dužine omogućilo je korištenje Toyotine nove globalne arhitekture GA-C.

Multilink ogibljenje i nisko težište doprinose uravnoteženom upravljanju i komforu. Među najavljenim pogonima je hibrid sa 1,8 litarskim benzincem od 120KS, potrošnjom od 4,3l/100km i emisijom od 98g/km CO2. Na pojedinim tržištima kupcima će biti ponuđen i 1,6 litarski benzinski agregat, a potentniji hibrid sa dvolitarskim motorom nije planiran za limuzinu.

Bogati bezbednosni paket obuhvata autonomno kočenje u vanrednim situacijama sa detekcijom pešaka danju i noću, kao biciklista preko dana. Tu je i sistem koji prepoznaje saobraćajne znakove, kao i adaptivni tempomat i automatsko praćenje saobraćajne trake. Ova dva poslednja sistema zajedno omogućavaju poluautnomnu vožnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here