Jaguar F-Type Chequered Flag

0
140

Jaguar je povodom 70 godina od početka proizvodnje sportskih autombila predstavio specijalnu verziju kupea i kabrioleta F-Type sa oznakom Chequered Flag.

Kupci mogu da biraju između tri specijalne boje karoserije: Kaldera crvene, Fudži bele i karpatske crvene, a krov je u kontrastnoj crnoj boji. Chequered Flag je postavljen na set crnih felni od 20 inča čiji je dizajn unikatan za ovu specijalnu seriju. Tu su i upadljive crvene kočione čeljusti i naglašeni SVO pragovi.

  

Kabina je presvučena Vindzor kožom sa kontrastnim šavovima crvene ili sive boje. Krov je obložen crnim materijalom, a upravljač je dobio crvenu oznaku na položaju 12 sati. Centralna konzola ukrašena je tamnim aluminijumom, a Chequered Flag motivi utisnuti su u specijalne pločice i naslone za glavu.

Specijalni F-Type može se kuputi sa jednim od ova tri motora: četvorolitarskim turbo agregatom od 300KS, trolitarskim V6 motorom od 340KS ili istim agregatom u specifikaciji od 380KS. Najjači motor može se kombinovati sa pogonom na zadnjim ili svim točkovima, a ostale verzije imaju samo zadnji pogon. Svi agregati kombinuju se sa osmostepenim automatskim menjačem.

Cene se kreću od 62.335 funti za četvorocilindrični Chequered Flag do 82.935 funti za kabriolet sa pogonom na svim točkovima.

Regularni F-Type dobio je osveženje multimedijalnog sistema sa podrškom za Apple i Android uređaje, desetoinčnim centralnim ekranom, kamerom za parkiranje i prednjom asistencijom za parkiranje kao elementima osnovne opreme.

Krutost amortizera kupea i kabrioleta sa oznakom R umanjena je za 24% da bi se poboljšala udobnost pri manjim brzinama. U Jaguaru kažu da je ogibljenje sada fleksibilnije i ćvršće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here