Predstavljen luksuzni BMW X7

0
175

BMW je predstavio novi luksuzni X7, najveći SUV u ponudi proizvođača iz Bavarske. BMW je ušao na SUV tržište pre nešto manje od 20 godina, ali već ima sedam modela u ovom segmentu, koji čine više od trećine prodaje ove marke.

Novi X7 dugačak je 5.151mm, širok 2.218mm i visok 1.805mm, što znači da je neznanto veći od Range Rovera. Sa masom od 2,4 tone u najlakšoj varijanti, ovo je najteži serijski automobil koji je BMW ikada napravio. Opcije za felne idu do 22 inča, prednja i zadnja LED svetla su deo standardnog paketa, a dominantan izgled zaokružuje se staklenim panoramskim krovom.

   

Na početku prodaje u ponudi će biti dva dizelska i jedan benzinski motor, svi u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem. xDrive 30d ima trolitarski redni turbodizel agregat od 265KS. xDrive 40i ima šestocilindrični turbo benzinski motor snage 340KS, a top ponudu za sada će činiti M50d, koji raspolaže šestocilindričnim motorom od 400KS. U ponudi van Evrope naći će se u xDrive 50i sa V8 motorom i 460KS.

Benzinac ima deklarisnao ubrzanje od 0-100km/h za 6,1 sekundi i potrošnju od 8,7l/100km, uz emisiju CO2 od 198g/km. Plag-in hibridna verzija je moguća, pošto X7 koristi CLAR plartformu, ali njen razvoj zavisi od potražnje.

Sve varijante opremljene su xDrive pogonom na svim točkovima, a BMW napominje da je fokus na zadnjim točkovima. U ponudi je opciono i off-road paket za vožnju po snegu, pesku, šljunku i stenovitoj površini.

Ovo je SUV sa sedam sedišta, sa trećim redom pune veličine, koji može da primi dve odrasle osobe. Standardno se dobija klupa u sredini za tri osobe, a pod je ravan iznad menjačkog tunela. Kupci mogu da konfigurišu kabinu i sa samo šest sedišta, a tada se u sredini dobijaju dva velika sedišta sa naslonima za ruke između. Kada su svih sedam sedišta na svojim mestima, kapacitet prtljažnika je 326l, ali kada se treći red obori, dobija se 725l prostora. Maksimalni kapacitet je 2.120l, što se dobija sklapanjem svih sedišta iza vozača i suvozača.

Izgled centralne konzole sličan je ostalim novijim BMW modelima, a X7 se izdvaja po površinama od metala i drveta, ambijentalnom svetlu i kristalima ukrašenim menjačkim selektorom. BMW iDrive 7.0 multimedijalni sistem funkcioniše preko dva ekrana dijagonala 12,3 inča.

U standardnu opremu spada četvorozonski klima uređaj, sistem za meko zatvaranje vrata, panoramski krov i asistencija za parkiranje sa pogledom unazad. Ogibljenje je sa dvostrukom viljuškom napred i multilinkom u pet tačaka na zadnjoj osovini, kao i sa vazdušnim amortizerima sa elektronskom kontrolom. Na listi opcija su, između ostalog, aktivni sistem upravljanja zadnjim točkovima i elektronski anti-rol sistem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here