Pariz: Renault EZ-Ultimo koncept

0
140

Renault je na domaćem terenu Sajama automobila u Parizu prikazao novi futuristički koncept samovozećeg električnog vozila pod imenom EZ-Ultimo. Jasno je da koncept nije realističan, ali se ne može osporiti da je provokativan i smeo.

EZ-Ultimo je lakše porediti sa jahtama nego sa običnim automobilima, imajući u vidu njgov neobičan spoljašni izgled, klizna vrata i dizajn enterijera. Renault opisuje novi koncept kao mobilni “salon prve klase” koji služi kao produžetak iskustva koje nude avioprevoznici, hoteli ili odmarališta. Automobil je usmeren na pojedince sa visokim primanjima i provajdere usluga.

  

U ručno obrađenoj kabini sa elementima od mermera, drveta i kože mogu da se smeste samo tri osobe. Jedna može da koristi udobnu fotelju, a ostale dve luksuzno sedište u zadnjem delu. Krov je stakleni, prozori zatamnjeni, pa je privatnost putnika zaštićena.

Renault je saopštio da je napravio ovaj koncept da bi pokazao šta je moguće uraditi i da je ovo vizija luksuznog, robotizovanog vozila koje se može prilagoditi pojedincima ili kompanjiama koje pružaju usluge prevoza. EZ-Ultimo je dovoljno svestran da može da posluži za vožnju od jednog sata ili za premijum turističko ili poslovno putovanje.

Koncept donosi i viziju multimedijalnog sistema koji je Renault nazvao Augmented Editorial Experience. U opisu stoji da ova tehnologija donosi “realistično i impresivno iskustvo koje kombinuje personalizovani premijum sadržaj, multimedijlna sikustva i mobilnost”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here