Nova generacija C klase je predstavljena početkom ove nedelje, 24. septembra, u prigodnom okruženju jedne od Hilton hotel sala. Da budemo precizni, u pitanju je restilizacija postojećeg modela sa kodnom oznakom šasije (W)205.

Aktuelna šasija je sada već u petoj godini proizvodnje, pa je Mercedes za restilizaciju pripremio čitav niz unapređenja kako po pitanju pogona, tako po pitanju tehnologije, opreme, enterijera. U skladu sa sveobuhvatnim izmenama na polju elektronskih sistema, prezentacija je prigodno dočarala modernu tehnologiju u vozilu pomoću specijalnog muzičko-svetlosnog performansa.

Prednji deo je primetni drugačiji, a izmene pored estetskog elementa imaju i vrlo konkretan napredak i po pitanju upotrebljivosti jer sa restilizacijom se kupcima stavljaju na raspolaganje nova MULTIBEAM LED svetla, dok su zadnja LED svetla drugačijeg izgleda. Na spisku opreme se sada nalaze ULTRA RANGE duga svetla koja nude domet od čak 650m, kao i infra crveni noćni režim nadzora druma ispred vozila koji može mnogo lakše detektovati neosvetljenog pešaka ili životinju, a potom skrenuti pažnju vozaču na njih.Ono što smo već videli da je „sišlo“ u A klasu, a to su novi ekrani visoke rezolucije bilo novi 10,25“ ili KOMBI instrumentacija sa 12,3“ koja preuzima kako ulogu prikaza vozačkih informacija, tako i onih na info-zabavnom ekranu. C klasa se sada serijski isporučuje sa KEYLESS-GO sistemom beskontaktnog otključavanja i startovanja vozila. Mercedes odmah nudi sve četiri varijante karoserija u restilizovanoj formi.Gama pogonskih agregata je potpuno nova i sačinjavaju je novi 1,5 litarski benzinac koji proizvodi 184KS uz 10kW snage iz blagog električnog hibridnog pogona (EQ boost). Sa dizel strane je na raspolaganju 2,0 litarski dizelaš koji će se nuditi u verziji sa 122, 150 i 194KS. C43 AMG je dobio snažniji 3,0 litarski V6 koji sada proizvodi 390KS/520Nm. U najavi su i Plug-In Hybrid dizel model C300 de koji će ponuditi 50km autonomije sa elektro pogonom.

Kupci modela C klase mogu da biraju između standardnog i vazdušnog ogibljenja, dok čitav spektar sigurnosne opreme iz 4.5 generacije stiže direktno iz S klase. Adaptivni tempomat, aktivno upravljanje, PRE-SAFE PLUS, aktivno kočenje, zadržavanje vozila u kolovoznoj traci i aktivni nadzor slepih uglova su samo neki od bitnih sistema koji sve vreme pomažu vozaču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here