Nakon pauze duge dvadeset godina, BMW serija 8 je ponovo tu.

BWM Srbija je u prostorijama Golf Kluba predstavio novu generaciju serije 8 kupe. Broj 8 je uvek kod BMW-a predstavljao sam vrh luksuzne ponude, pa je tako se aktuelnim i8 i Z8 modelima. Ipak, mnogima je u najboljem sećanju ostala legendarna prva generacija serije 8, sa čuvenim 850 CSI modelom koji se tada smatrao kao M8 iako zvanično ovog modela nije bilo. Upravo jedan odličan primerak ovog modela je bio tu da se svi podsete kako je to izgledalo, pre nego što se pogleda nova „osmica“.

Svetska premijera je planirana za novembar ove godine, pa je lepo što smo imali priliku da vidimo ovaj automobil i nešto ranije. BMW je sa ovim modelom imao fokus ka sportu, ali u veoma luksuznom pakovanju, koje je danas apsolutno neophodno. Tako je ovaj model razvijan paralelno sa M8 GTE automobilom koji se već takmiči u WEC šampionatu, a sličnosti koje treba da ima sa uličnom verzijom se najviše odnose na karoseriju i šasiju.

Motori koji će od početka biti na raspolaganju su 850i benzinac sa 530 KS i 840d dizelaš sa 320 KS. Za potrebe ove promocije iskorišćen je 840d model, koji pod haubom ima poslednju generaciju 3,0 litarskog rednog šestaka sa dve BorgWarner turbine varijabile geometrije. Rezultat je 680 Nm obrtnog momenta već od 1750 obrtaja.

Standarna oprema uključuje xDrive pogon, koji je za ove modele podešen tako da davorizuje zadnju osovinu. Menjač je 8-brzinski Steptronic Sport automatik, koji je sada nešto brži i lakši u odnosu na prethodne verzije.

Pored xDrive pogona, tu je i upravljanje zadnjim točkovima koje u olakšava manevrisanje vrlo dugačkim i niskim automobilom – 4834mm dužina, 1902mm širina i 1341mm visine.

Pored dimenzija, veoma su upečatljivi farovi (najtanji koje je BMW do sada napravio) sa laserskim snopom koji povećava domet do čak 300 metara. Nova serija 8 će imati opciju karbonskog krova, pa je to prvi put da će ova opcija biti dostupna na nekom modelu koji nije iz M programa. Sama ova činjenica govori da će se i nova 8 serija tretirati kao i stara, dakle kao skoro M. Naravno, poseban M8 model je najavljen pa ćemo videti šta će tu biti ispod ogromne haube.

Enterijer je, sasvim očekivano, veoma luksuzan. Kupcima kojima to nije dovoljno BMW nudi dodatne „kožne“ opcije. Veliki LCD ekrani su fokus kokpita, sa glavnim 10,3″ koji menja instrument tablu i pomoćnim 12,3″ za sve infotaiment funkcije. Sa ovim funkcijama se otišlo toliko daleko, pa je u sistem integrisan Office365 koji radi sve moguće sihronizacije i omogućava pregled informacija.

Pored nove serije 8, BMW je predstavio i novi X4 (G02) koji dolazi nešto ranije nego što se očekivalo. Cilj je bio da se X4 što pre uklopi u aktuelni BMW dizajn i da se integrišu razni novi elektronski sistemi. Interesantno je da novi X4 sada standardno dolazi sa xDrive pogonom pa ovaj model nije moguće više kupiti bez 4×4 opcije. Za to se mora ići na X3, koji je u uporedivoj opremi i motorima oko pet hiljada evra jeftiniji u odnosu na X4. Izbor motora su poznate 2,0 i 3,0 varijante sa benzinom i dizelom kao pogonskim gorivom. Model koji je bio na promociji je bio 2,0d, što znači 190 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Dodatna ekskluziva ove promocije je bila mogućnost da se “baci pogled” na novi X5. Slikanje nije bilo dozvoljeno, već samo gledanje. Verovatno zbog činjenice da je ispred nas bio predprodukcijski model koji možda ima neki nedovršeni detalj. Ipak, zapadni mediji su već testirali novi X5 pa se utisci sa prvih vožnji ovog modela već mogu naći jedan dan nakon naše domaće promocije. Početna cena za novi X4 sa bi trebalo da bude oko 50000 evra, dok nova “osmica” sa 840d motorom počinje sa cenom od duplo toliko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here