BMW povlači 324.000 dizelskih automobila

0
235

BMW u Evropi povlači oko 324.000 automobila sa dizelskim motorima da bi izvršio popravku tehničke greške zbog koje se u Južnoj Koreji zapalilo 27 vozila, izvestio je nemački dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kompanija je objavila da će povući 106.000 automobila u Južnoj Koreji posle serije požara u ovoj zemlji ranije ove godine. Lokalni ogranak nemačke kompanije objavio je izvinjenje. Vlada Južne Koreje pokrenula je istragu o ovim događajima, a kupci automobila negodiju.

BMW navodi da od 20. avgusta počinje akcija povlačenja automobila na popravke i da je opozivom obuhvaćen i model 520d zbog greške u radu modula za recirkulaciju izduvnih gasova.

Vlada Južne Koreje saopštila je da će ovim povodom preduzeti pravnu akciju ukoliko to bude potrebno i naglasila da će slučaj biti rešavan “temeljno i transparentno”. Zvanična istraga pokrenuta je 16. jula.

BMW je u ovoj zemlji drugi uvoznik automobila, iza Mercedesa, a prošle godine je udvostručio prodaju na 59.624 vozila u poređenju sa rezultatom od pre pet godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here