Lynk & Co. predstavio limuzinu 03

0
268

Kineska kompanija Lynk & Co. predstavila je svoj treći model, limuzinu 03, koja stiže u kineske prodajne salone krajem ove godine, a tokom naredne i u Evropu, zajedno sa modelom 02.

Datum početka prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama još nije određen. Kompanija posluje pod okriljem firme Zhejiang Geely Holding, koja je vlasnik luksuzne marke Volvo.

 

Lynk & Co. i Volvo dele platforme i pogonske sklopove, a šef kineske kompanije je Alen Viser, bivši direktor Volva. Model 03 je blizak rođak buduće kompaktne limuzine Volvo S40.

Jedini motor koji je za sada objavljen je 1,5 litarski turbo redni benzinac koji proizvodi 158KS. Kasnije će u ponudu biti uvršten i hibridni plag-in pogon. Model 02 proizvodiće se u fabrici Lućao u Kini. Lynk & Co. ima kapacitet da proizvodi svoje modele u Volvovoj fabrici u belgijskom Gentu. U ovom pogonu će se, prema najavama, proizvoditi 02 za prodaju u Evropi.

Kompanija planira da na tržištu ponudi automobile po fiksnim cenama, bez različitih paketa opreme, a u razmatranju je i davanje vozila na korištenje po principu pretplate. Kompanija je obećala i doživotnu granciju, ali još nije objavila detalje o toj ponudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here