Opel najavio novi dizajnerski stil

0
302

Opel je ovom slikom najavio novi dizajnerski stil, koji opisuje kao “hrabar i čist”. Nemačka marka na ovaj način počinje novu eru, izvan kontrole General Motorsa, a ideja dizajnera je da naglase Opelove nemačke korene.

Najavljene su snažne proporcije, jednostavne, ali izvajane površine, naglašene grafike i manji broj posebnih detalja čijoj izvedbi će biti posvećena velika pažnja. Reč je o evoluciji tema koje smo mogli da vidimo na konceptu Opel GT iz 2016. godine.

Ključ novog dizajna je lice automobila sa dva naglašena ugla svetlosnih grupa i istaknutim amblemom kompanije. Vertikalna linija biće naglašena krestom na poklopcu motora.

Opel je saopštio da će prvi automobili urađeni potpuno u novom stilu stići tek sledeće decenije. Neki od novih elemenata naći će se na novim generacijama modela Corsa o Mokka X, koji stižu na tržište sledeće godine.

Opel trenutno pokušava da stabilizuje svoje poslovanje i uđe u “zeleno” posle višegodišnjeg gomilanja gubitaka, a ključ je u pozajmljivanju platformi iz grupe PSA, čiji je sada deo. Kompanija planira ulazak na nova tržišta i predstavljanje električnih modela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here