Piaggio MP3 300i Hybrid

0
2377
Image
NAS SPONZOR

 

Piaggio je na Salonu automobila u Parizu predstavio novi model u MP3 gami – 300 Hybrid. Snažnija varijanta hibridno pogonjenog tricikla bi trebalo da ispravi najveću falinku modela 125 Hybrid – nedostatak snage.

Novi model kombinuje 278ccm jednocilindrični četvoroventilski agregat sa elektronskim ubrizgavanjem sa elektro pogonom, što će omogućiti daleko snažnije ubrzanje, ali će se zadržati mogućnost kretanja na isključivo električni pogon. Naravno, kombinovanjem snage benzinskog i elektro motora će vozaču na raspolaganju biti više nego dovoljno snage za probijanje kroz urbani saobraćaj.

Piaggio je od kako je predstavio model MP3 prodao preko 72,000 jedinica, čime je ovaj radikalni zaokret u moto svetu dobio potvrdu da je u pitanju odlična ideja koja je isto dako dobro i realizovana.

Image

 

Kupci koji žele hibridni pogon, sada sa 300i Hybrid modelom više ne moraju da biraju između ekologije i performansi, već će sve to imati u jednom paketu. 300i Hybrid, po deklaraciji proizvođača, može da prevali i do 60km sa jednim litrom goriva (računica je da se vozi 65% u hibridnom režimu i 35% u električnom). 300i Hybrid nudi mogućnost punjenja litijum jonskih baterija jednostavnim priključenjem na javnu mrežu. Punjenje baterija do 85% kapaciteta traje oko 2 časa, dok je još jedan čas potreban da bi se baterije napunile u potpunosti.

Piaggio je najavio cenu od 7990€ za 300i Hybrid verziju, a ostaje da vidimo koliko će koštati kod nas, s obzirom da kod nas MP3 Hybrid sa 125ccm košta 7900€.

Prethodni tekstPariz: MINI Countryman WRC
Sledeći tekstAuris HSD: Povratite utrošenu energiju
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here