Pariz: Audi e-tron spyder hybrid koncept

0
1241
Image

 

Audi je na Sajmu automobila u Parizu predstavio novi e-tron concept. Kao i do sada, pogonski sistem je potpuno iznenađenje: biturbo TDI u kombinaciji sa elektro pogonom daje kao rezultat fenomenalne performance.

Jedan od najznačajnijih automobila na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu je bez sumnje Audi e-tron spyder hybrid studija, koja po deklaraciji fabrike omogućava vožnju uz prosečnu potrošnju od 2,2l i 59g CO2 emisija po kilometru. Sjajan rezultat za twin turbo V6 TDI agregat koji razvija 300KS i dva elektro motora sa po 44KS svaki.

Image

 

Težina koncept vozila je samo 1450kg, a uz pomoć vrlo snažnih motora ovaj automobil bi do 100kmč trebalo da stiže za samo 4,4 sekunde i postigne maksimalnu brzinu (elektronski limitirano) od 250kmč. Dva elektro motora i snažni dizel motor ukupno 1000Nm – biturbo V6 TDI proizvodi 650, dok dva elektro motora proizvode još 352Nm. Sedmostepeni DSG menjač je zadužen za prenos snage..

Image

 

Odlične vozne performanse su postignute idealnim odnosom težine – 50:50, dok se snaga prenosi na sva četiri točka pri čemu je obezbeđena raspodela snage ne samo po osovinama već i po pojedinim točkovima.

e-tron spyder hybrid se kreće isključivo na elektro pogon ukoliko su brzine kretanja do 60kmč i to u dužini od maksimalno 50km.

Image

 

Novi e-tron koncept je širok 1,81m, dugačak 4,06m i visok 1,11m. U odnosu na e-tron koncept predstavlje u Detroitu, ovaj koncept je narastao 13cm u dužinu i 3cm u širinu. Međuosovinko rastojanje je 2,43m.

Image

 

Dosta detalja na novom koncept vozilu je preuzeto sa audijevog trkačkog automobila R8 LMS, pa nova cerzija koncepta izgleda još atraktivnije i dinamičnije. Kompletno osvetljenje na i u automobilu je izrađeno u LED tehnologiji. 20" točkovi sa 245/60 i 265/30 gumama su još jedan detalj koji čine koncept vozilo pravim biserom ovogodišnjeg salona u Parizu.

 

 

U unutrašnjosti  su korišćeni izuzetno kvalitetni materijali, a tipična Audi povećenost ka estetskom izgledu svih delova enerijera je jasno uočljiva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here