Pariz: Nissan noviteti – Townpod, Juke, Leaf i X-Trail

0
1170
Image

 

Nissan je na Salonu u Parizu predstavio aktuelne novitete – Juke, Leaf kao i restilizovani X-Trail. Pored toga izložen je Townpod koncept koji nam jasno daje do znanja kojim putem će se kretati Nissan električna vozila u bliskoj budućnosti.

Townpod predstavlja Nissan viziju kako bi buduće električno vozilo modernih i tehnološki obrazovanih kupaca. Townpod nije automobil niti minivan već je vesnik nove generacije fleksibilnih, estetski veoma atraktivnih vozila koja će u širokoj populaciji omogućiti korišćenje električnog pogona u vozilima.

Image

 

Leaf će evropskoj publici biti zvanično predstavljen u Parizu, a prve isporuke za evropske kupce se očekuju već početkom 2011. godine. Ovo je prvi električni automobil namenjen masovnoj proizvodnji, koga pokreće elektro motor snage 80kW i 280Nm što će omogućiti maksimalnu brzinu od 140kmč i autonomiju od oko 160km što je daleko više od dnevnih potreba 80% evropskih kupaca.

Nova Nissan Micra je već viđena u Ženevi, a sada se zna da novi model koji bi trebalo da ponovo Nissan učini značajnim igračem u subkompakt klasi ima novi trocilindrični benzinski motor koji troši samo 5l/100km uz CO2 emisije od 115g/km. Model sa kompresorom će proizvoditi više snage i obrtnog momenta pa je CO2 emisija za njega deklarisana na 95g/km (mereno po standardnom NDEC ciklusu).

Juke je takođe već viđen u Ženevi, a tokom proteklih dana ste mogli da ga vidite i po beogradskim ulicama. Novi mini krosover pored vrlo zanimljiviog izgleda ima je već naručen u preko 22.000 komada pa se čini da će treći krosover u Nissan ponudi biti pravi prodajni hit.

Restilizovani X-TRAIL

O novom X-Trailu smo već pisali, pa ćemo samo ukratko reći da će kompaktni SUV dobiti moderniji izgled karoserije, kvalitetnije materijale u untrašnjosti, efikasniji dizel motor i izmenjene menjačke odnose.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here