Prikazan ekskluzivni Fiat 500 Spiaggina

0
431

Specijalisti za proizvodnju automobilskih karoserija iz kompanije Garaga Italia napravili su ekskluzivne Fiat 500 Spiaggina i Spiaggina ‘58 da bi obeležili 60 godina od premijere originalnog Fiata 500 Jolly.

Kompanija je u realizaciji ovog projekta sarađivala sa dizajnerskom kućom Pininfarina. Poput originalnog modela Jolly, Spiaggina je automobil bez krova, a u Pininfarini su bili zaduženi za strukturno jačanje šasije, uključujući instalaciju luka iza prednjih sedišta.

  

Zadnja sedišta su potpuno izbačena, a na njihovom mestu obrađena je površina u stilu paluba na jahtama. Automobil je čak opremljen tušem koji može da se upotrebi posle dana na plaži.

Nautička tema nastavljena je i niskim prednjim vetrobranom, koji može da se zameni tradicionalnim staklom ukoliko kupac to poželi. Kroserija je ofarbana mešavinom biserno bele i nebesko plave boje, sa detaljima od hroma na retrovizorima i felnama.

U kabini su standardna sedišta modela 500 zamenjena klupom koja je presvučena kožom otpornom na vodu. Centralna konzola, obloge na vratima, ručke, čak i zaštitna šipka u slučaju prevrtanja su presvučeni kožom.

Verzija Spiaggina praviće se samo po narudžbini, sa upravljačem na levoj ili desnoj strani, pa je ekskluzivnost zagarantovana.

Izmene na Spiaggini ’58 su manje, a kao osnova poslužio je regularni Fiat 500 u kabrioletskoj verziji. Automobil ima unikatnu plavu boju i platneni krov bež boje. Preko bokova je pružena bela linija, a felne prečnika 16 inča su urađene u retro stilu, dok su kućišta retrovizora hromirana.

Standardna oprema obuhvata klima uređaj, zadnje senzore za parkiranje, tempomat i sedmoinčni ekran sa TomTom satelitskom navigacijom. Multimedijalni sistem je kompatibilan sa Android i Apple uređajima.

Spiaggina ’58 je u mehaničkom pogledu neizmenjena u odnosu na standardni Fiat 500, a prozvodnja je ograničena na 1.958 primeraka.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here