Prvi utisci: Piaggio MP3 400ie LT

0
5500
Image

 

Zahvaljujući PGS, generalnom uvozniku Piaggio proizvoda za naše tržište, na test smo dobili „trokolicu" – MP3 400 LT. Ono „LT" je najznačajnije u celom nazivu zato što ta oznaka znači da se ovo vozilo deklariše kao tricikl pa ga je moguće voziti samo sa B kategorijom.


Pre nego što je MP3 stigao na test, iz raznih tekstova i brošura sam stekao utisak da su kupci ovako nečega zapravo vozači koji bi rado vozili motocikl/skuter, ali ih velika verovatnoća  pada sprečava u tome.

Image

 

MP3 nudi onima koji shvataju opasnosti vožnje motociklom i ne uživaju u njima, mogućnost da značajno smanje opasnost pada. Proklizavanje prednjeg točka je stvar koja će se svakom motociklisti desiti pre ili kasnije. Dok na dva točka imate jako male šanse da se izvučete bez pada (da li samo motor ili motor i vi), sa triciklom šanse za pad su dramatično smanjene.

Image

 

LT model ima nešto šire prednje osovinsko rastojanje što ga svrstava u klasu trocikala, koje po pravilu možete vozili ili A ili B kategorijom. Ova prednost je veoma značajna, pogotovu kada se u obzir uzme naš zastareli sistem polaganja za A kategoriju.

Druga značajna stvar je kočiona sila. Tri točka i tri kontakt površine obezbeđuju da MP3 primetno bolje koči nego standardni skuter, a da pri tome možete daleko snažnije pritisnuti kočnice bez bojazni od proklizavanja prednjeg točka.

Image

 

Piaggio MASTER jednocilindrični četvorotaktni agregat sa 4V i elektronskim ubrizgavanjem iz 399ccm razvija 24kW (32KS) i 38Nm. Zbog značajno veće mase od standardnih skutera (253kg) MP3 400 zapravo daje osećaj ubrzanja kao da se mali skuteru od 125ccm (otprilike). Za razliku od malih skutera maksimalna brzina je oko 160kmč.

Image

 

U vožnji MP3 se ponaša identično klasičnom skuteru. Povećana težina se odmah oseti, ali se i nakon malo vožnje stekne poverenje u prednje paralelogram vešanje pa u vožnji zapravo i nema razlike u odnosu na maksi skuter. Vešanje je vrlo mekano tako da je vožnja zaista udobna pa je prelazak preko ležećih policajaca i talasa oko tramvajskih šina daleko udobniji nego što bi se to očekivalo.

Image

 

Cena LT modela nšto viša u odnosu na adekvatni maksi skuter pa tako MP3 400 LT košta 7850€ (za keš 7450€), 300LT je 6900€ (za keš 6555€), a u salonu PGS se nalazi i jedan 250 LT čija je cena za keš 5940€ (u pitanju je stara generacija agregata i model u salonu je poslednji na lageru).

Moram da istaknem zanimljivu kreditnu ponudu u PGS, koji sa Findomestic bankom nude kredit sa 0% u maksimalnom trajanju od 24 meseca za učešće od 20%.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here