Le Mans: Japanski proizvođači polako pristižu

0
1562
Image
NAS SPONZOR

 

Japanski proizvođači se polako okreću sve popularnijem vidu automobilskih trka – endurandu. Ulazak je „na mala vrata", ali nam to daje za pravo da se nadamo da će japanske kompanije konačno smoći snage da se uhvate u koštac sa ostalim svetskim proizvođačima.

Za narednu sezonu stiže vest da će Rebellion Racing tim umesto dosadašnjih Judd V10 agregata koristiti Toyota 3,4 litarske V8 agregate sa 540KS, koji su se već dokazali kao pouzdani u japanskom Super GT šampionatu. 

Toyota/Lexus su zvanično demantovali da je u pitanju fabrički nastup kompanije, već da je Rebellion tim kupio motore za sopstvenu upotrebu. Međutim, treba imati u vidu da Toyota intezivno traži vidove sportskog angažmana od kako su se neslavno proveli u F1 takmičenju, koji će podići profil ove kompanije kada je u pitanju internacionialni automobilski sport. 

Sa druge strane, Zytek je potpisao ugovor sa NISMO, Nissan trkačko odeljenje, koji će britankoj kompaniji isporučivati 4,5 litarske V8 agregate koji imaju GT2 homologaciju pa ih je moguće koristiti u LMP2 prototpovima. 

Prethodni tekstVLN: Mercedes SLS AMG GT3 – ne previše uspešan debi
Sledeći tekstLMS: Peugeot najbrži na 1000km Silverstone-a
Večni entuzijasta.