Peugeot predstavio karavanski 508

1
562

Peugeot je predstavio karavanski model 508 SW, koji će biti konkurent Škodi Superb Estate i Opel Insigniji Sport Tourer. Pored standardnih benzinksih i dizelskih motora, za sledeću godinu najavljena je i hibridna varijanta.

Karavan je od prednjeg kraja do B stubova skoro identičan limuzini, a nadalje dobija tradicionalnu karavansku liniju. 508 SW je niži od svog prethodnika za 60mm, a prtljažnik mu ima zapreminu od 30 litara, što je za 30 litara manje nego do sada. Prtljažni prostor ima pravilan oblk, a Peugeot je žrtvovao zapreminu za uglađeniji izgled automobila.

   Sistem Magic Flat obara zadnja sedišta i tada prostor za prtljag raste na 1.780 litara, što je ista vrednost kao kod karavanskog Volkswagen Passata. Pored toga, najviši paket opreme donosi aluminijumske šine u prtljažniku i mreže koje učvršćuju prljag.

U kabini je novi Peugeotov karavan dobio i_Cockpit digitalnu instrument tablu, mali upravljač i izdignute instrumente, kao i podignutu centralnu konzolu i sedišta koja obavijaju putnike. Dostupno je pet programa za masažu, kao i presvlake od kože i alkantare.

U ponudi će biti dva benzinska i tri dizelska motora. To su 1,6 litarski Pure Tech benzinac od 180KS i 225KS i 1,5 litarski i dvolitarski BlueHDi dizelaši u rasponu snage od od130KS do 180KS. Početni dizelaš kombinuje se sa šestostepenim manuelnim menjačem, a ostatak porodice koristi osmostepeni automatik. Plag in hibdridna verzija sa autonomijom od 50km na električni pogon stiže sledeće godine.

508 SW dolazi sa bogatim paketom bezbednosne opreme, koji obuhvata adaptivni tempomat, asistencije za držanje saobraćajne trake i kontrolu budnosti vozača. Novost u ovom segmentu je tehnologija za pregledniju noćnu vožnju. Prema najavama, svaki 508 trebalo bi da dolazi standardno sa Connected 3D navigacijom sa TomTom Traffic informacijama, kao i kompatibilnošću sa Androd i Apple uređajima.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here