Ferrari napravio unikatni SP38

0
374

Ferrari SP38 je nova kreacija iz programa za specijalne projekte ove ekskluzivne italijanske marke. Najlojalniji kupci Ferrarijevih automobila kroz ovaj program mogu da dobiju unikatan automobil, koji je zasnovan na doniranoj šasiji nekog postojećeg modela.

 

SP38 je zasnovan na modelu 488 GTB, a kao inspiracija je poslužio legendarni F40. Ferrari je saopštio da crvena troslojna boja karoserije stvara utisak mnogo veće dubine. Kabina za sada nije prikazana, ali je poznato da sadrži brojne elemente iz programa za personalizovanje.

Nisu vršene nikakve izmene u pogonskom sklopu, što znači da SP38 koristi 3,9 litarski V8 motor sa dva turba, koji proizvodi 670KS i 760Nm u kombinaciji sa sedmostepenim menjačem sa dva kvačila. Snaga se prenosi na zadnje točkove. To bi ovom specijalnom automobilu trebalo da omogući ubrzanje od 0-100km/h za oko tri sekunde i maksimalnu brzinu od preko 320km/h.

Ferrari je isporučio SP38 njegovom vlasniku na stazi Fiorano, a automobil će biti izložen na manifestaciji Concorso d’Eleganza Villa d’Este na obali jezera Komo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here