Električni Mercedes stiže iz Francuske

0
773
NAS SPONZOR

Mercedes je potvrdio plan da svoj budući električni model proizvodi u fabrici Ambah u Francuskoj. U ovom pogonu već se proizvode automobili marke Smart, a fabrika ima desetogodišnje iskustvo u radu sa električnim vozilima.

Ovde se proizvode električne verzije Smarta EQ ForTwo i EQ ForFour (nekadašnji Electric Drive). Novi model nosiće Mercedesovu značku i to će biti prvi put da ovakvo vozilo stiže iz Francuske.

Model će nositi i oznaku EQ, što sugeriše da bi to mogla biti serijska verzija električnog koncepta EQA, koju je Mercedes prikazao na Sajmu automobila u Frankfurtu prošle godine. Taj koncept imao je bateriju od 60kWh i autonomiju od 400km.

Mercedes će uložiti 500 miliona EUR u opremanje fabrike Ambah u okviru priprema za proizvodnju novog modela. Među unapređenjima su nova radionica za karoserije i sekcija za obradu površina, kao i proširenje odelјenja za sklapanje.

Mercedes nije precizirao kada novi model stiže na tržište, ali je objavio da će imati 10 električnih automobila u ponudi do 2022. godine, od kompaktnih vozila do velikih SUV automobila. Nemački proizvođač procenjuje da će do 2025. godine od 15% do 25% njegove prodaje činiti električni modeli.

Ovih 10 najavljenih električnih mdoela uključuju marku Smart, koja će od 2020. godine nuditi samo električe modele. Smart već prodaje samo električne modele u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Prethodni tekstVolkswagen preskače sajam u Parizu
Sledeći tekstPrvi utisci: Renault Megane Grand Coupe dCi 110

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here