BMW M5 Competition Pack

0
362

BMW je objavio Competition Pack za model M5 uz obećanje da će automobil performansama nadmašiti i Mercedes-AMG E 63 S. Ovo je najsnažniji M5 koji je BMW ikada napravio.

Pored povećanja snage, automobil je dobio i čvršće ogibljenje, a rezultat je skraćenje ubrzanja od 0-100km/h za desetinku, na 3,3 sekunde, i sprinta od 0-200km/h na 10,8 sekundi sa 11,1 sekundi.

  

Performanse su poboljšane zahvaljujući preradi 4,4 litarskog V8 turbo motora. Snaga je povećana za 25KS na 625KS, a maksimalni obrtni momenat ostaje isti – 750Nm, ali je dostupan u rasponu od 1800 do 5800 obrtaja, što je za 200 obrtaja više nego do sada. Competition Pack donosi specifičan izduvni sistem, novi difuzor, a završeci cevi izduvnog sistema obrađene su crnim hromom. Sve ovo je rezultovalo i drugačijim zvukom u odnosu na standardni M5.

Crna boja prisutna je i na prednjoj masci, bočnim otvorima, kućištima retrovizora, ivicama prozora i na zadnjem spojleru. Paket donosi i unikatne kovane felne prečnika 20 inča.

Ogibljenje je kruće nego kod regularnog M5, pa je u upravljanje oštrije. Automobil je spušten za 7mm. Geometrija prednje osovine je pretrpela manje izmenjene, a zadnji kraj je učvršćen anti roll šipkom. Ukrućeni su i nosači prednje anti roll šipke i motora, pa je upravljanje, kako tvrdi BMW, preciznije i direktnije.

Adaptivni amortizeri su ponovo podešeni da bi se prilagodili agresivnijem setapu ogibljenja. Mod Sport je najpogodniji za stazu Nordšlajfe, a Sport Plus više odgovara standardnim trkačkim stazama.

Competition Pack ne donosi mnogo izmena u kabini i one su ograničene na M Sport pruge na pojasevima i unikatne tepihe. Cena ovog paketa još nije objavljena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here