Nissan izbacuje dizelaše iz ponude

0
336

Nissan će postepeno u Evropi prestati da prodaje modele sa dizelskim motorima, što je odraz pada potražnje sa vozilima sa ovakvnim agregatima. Kupci sve više brinu zbog povećanja poreza na dizelske modele i najavljenih restrikcija i zabrana u mnogim zemljama.

Portparol Nissana rekao je da će dizelski modeli postepeno biti povučeni sa evropskog tržišta. Kompanija će i dalje prodavati ove automobile kratkoročno, ali će se u budućnosti fokusirati na elektrifikovana vozila.

 “Zajedno sa ostalim proizvođačima i industrijskim telima možemo da vidimo progresivno opadanje dizelaša, ali ne očekujemo njihov nagli kraj u neposrednoj budućnosti. U ovom trenutku, mnoge mušterije će i dalje tražiti savremene dizelske motore i oni će i dalje biti u Nissanovoj ponudi”, rekao je portparol, a prenosi Auto njuz (Auto News).

Portparol je rekao da će u Evropi ponuda elektrifikovanih vozila omogućiti postepeno povlačenje dizelskih automobila, sa uvođenjem novih modela.

Agencija Reuters izvestila je prošlog meseca da bi Nissan mogao da ukine nekoliko stotina radnih mesta u svojoj fabrici u Sanderlendu zbog pada potražnje za dizelskim automobilima u Evropi.

Nissan je prošle godine prodao 128.456 dizelskih modela na evropskom tržištu što je činilo 16% ukupne prodaje. Nissan u Evropi prodaje dizelska komercijalna vozila, uključujući Navaru i NV200. Kompanija je najavila da će smanjiti angažovanje i udeo i u ovom segmentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here