Početna Sportske vesti Trke putničkih automobila (turing) CEZ: Vesnić trijumfalno na Hungaroringu

CEZ: Vesnić trijumfalno na Hungaroringu

0
516

Jedna pobeda i jedno drugo mesto bilans su uspeha Milovana Mikice Vesnića na prvoj trci šampionata centralne Evrope u automobilizmu koja se ovog vikenda vozila na stazi Hungaroring u Mađarskoj. Srpski automobilista i njegov ASK Vesnić iz Užica sada su lideri klase D4 do 3500ccm i klase TCR pa i pored sithih tehnickih problema koji su ih pratili tokom vikenda mogu biti izuzetno zadovoljni postignutim.

„Naporan vikend za ceo moj tim. Rezultatom sam zadovoljan, moglo je i bolje ali uz tehničke probleme koje smo imali ovo je fantastičan uspeh. Od samog početka tokom nezvaničnih treninga, kvalifikacija i prve trke najviše glavobolje nam je zadavao menjač na Seat Cupri. Uz pomoć inženjera iz Seat Sporta otkrili smo da je kvar u elektronici pa nam je bukvalno dat na zajam deo iz automobila koji se takmiče u svetskoj seriji. Rezultat je stigao odmah u trci dva u kojoj sam pobedio bez problema. Slično je moglo da se desi i u prvom nastupu ali nisam želeo da rizikujem previše.“ – izjavio je Vesnić nakon nastupa u Mađarskoj.

Ekipa je po prvi put radila i na Hondi TCR Poljaka Jakuba Wyszomirskog koji nije imao previše sreće jer je nakon izletanja na zvaničnim kvalifikacijama oba puta morao da startuje sa začelja pa se morao zadovoljiti sedmim mestom u prvoj i petim u drugoj trci. Ipak sa druge strane Jakub je izvezao svoje prve kilometre u novom automobilu i od njega se tek mogu očekivati dobri rezultati.

Sledeći nastup ASK Vesnić je zakazan za 20. maj na stazi Red Bull ring u Austriji gde se očekuje još jača konkurencija u vidu vozača iz nemačke TCR serije. Nadamo se da će srpski tim biti podjednako uspešan i nastaviti pobedničku seriju.

Rezultati trke 1:

  1. Balint Hatvani, Alfa TCR, Unicorse, HUN
  2. Milovan Vesnić, Seat Cupra TCR, ASK Vesnić, SRB
  3. Nimc Vaclav Jr., Audi RS3 LMS TCR, Krenek motorsport, CZE

Rezultati trke 2:

  1. Milovan Vesnić, Seat Cupra TCR, ASK Vesnić, SRB
  2. Mark Jedloczky, Seat Cupra TC, HUN
  3. Balint Hatvani, Alfa TCR, Unicorse, HUN

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here