Volkswagen najavio Golf GTI TCR

0
272

Volkswagen je saopštio da je na osnovu trkačkog modela iz TCR međunarodne serije napravio verziju Golfa GTI za obične puteve, koja će biti prezentovana na godišnjem festivalu tjuniranih automobila u Austriji, na obali jezera Worthersee.

Prema najavama, automobil će raspolagati sa 290KS i 368Nm, a maksimalna brzina biće mu neograničena i dostizaće 262km/h. To znači da će ovo biti najsnažniji i najbrži Golf GTI do sada.

Snaga serijskog modela ublažena je sa 330KS i 409Nm, koliko ima GTI TCR, ali je i dalje reč o značajnom povećanju u odnosu na standardni GTI, koji raspolaže sa 220KS i 350Nm. Za pogon se koristi poznati dvolitarski redni turbo četvorocilindraš, a pogon je na prednjim točkovima. Menjač je sedmostepeni sa dvostrukim kvačilom i blokirajućim diferencijalom na prednjoj osovini.

Entuzijasti očekuju i naglašeni aero paket, inspirisan izgledom trkačke verzije. Objavljene slike prikazuju izgled novih usisnika, pragova, difuzora i dizajn unikatnih felni.

Volkswagen Golf GTI TCR biće pušten u prodaju kasnije ove godine i moguće je da će to biti poslednja varijanta sedme generacije ovog hečbeka, pre dolaska osme sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here