Smena na vrhu Volkswagena

0
294

Grupacija Volkswagen imenovala je Herberta Disa (Herbert Dies) na položaj predsednika upravnog odbora umesto Matijasa Milera (Matthias Muller). Dis je do sada bio šef matične automobilske marke.

Ovo je najveća promena u rukovodstvu kompanije od izbijanja afere dizelgejt 2015. godine. Zamena Milera je deo šireg restrukturisanja poslovanja čitave grupacije, čije će marke – Volkswagen, SEAT, Škoda, Lamborghini, Bugatti, Audi, Bentley i Porsche – biti podeljene u tri segmenta: masovna proizvodnja, premijum i super premijum.

SEAT, Škoda i lagana komercijalna vozila biće deo segmenta masovne proizvodnje, Volkswagen i Audi postaju premijum marke, a Porsche, Lamborghini, Bugatti i Bentley će biti super premijum.

Grupisanje automobilskih marki izvršeno je radi ubrzavanja donošenja odluka unutar kompanije. Dis će biti odgovoran i za razvoj i istraživanje. Rupert Štadler (Rupet Stadler), dosadašnji direktor Audija, nadgledaće prodaju, a Oliver Blume, direktor Porschea, preuzeće i kontrolu nad proizvodnom grupacije.

Predsednik nadzornog odbora Hans Diter Poč (Hans Dieter Potsch) rekao je da je grupacija već postigla mnogo od jeseni 2015. godine i da je regulisala najveću krizu u svojoj korporativnoj istoriji. On je izjavio da je Volksvagen repozicioniran za realizaciju strategije do 2025. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here