Prvi utisci: Dacia Duster dCi 110 4WD

0
923
NAS SPONZOR

Daster nam je u test flotu stigao zajedno sa hladnim frontom, tako da je veći deo test perioda vožen po snegu, što je u prvi plan testa stavilo robusnost i sposobnost pogonskog sistema. 

Novi Daster smo u zimsko-snežnim uslovima već imali prilike da isprobamo na Staroj Planini, a sada je sličan scenario postavljen za Daster i tokom našeg redovnog test perioda. Ključne reči za ovaj testni period su sneg, mećava, vetar, kiša i blato… No, teški uslovi obično pružaju najbolji uvid u to kakav je zapravo automobil iliti “na muci se poznaju junaci”. 

Testno vozilo je najbogatije opremljeni i najbolje motorizovani Daster koji možete poručiti, ako ne računamo opremu van spiska standardne (bul barovi, čekrk, krovni koferi i slične divote), a odaziva se na dCi 110 4WD Prestige. 

Prestige oprema je novost, kada je u pitanju novi model, a donosi vrlo bogatu opremu, ne samo imajući u vidu Dačiju već i generalno. Digitalna klima, kamera za pomoć pri parkiranju i odgovarajući parking senzori, automatsko parkiranje, kayless sistem, nadzor slepog ugla… Ove pogodnosti nisu sastavni deo čak ni viših paketa opreme vozila iz B segmenta ni kod renomiranih proizvođača, tako da će vozači Dastera u Prestige opremi imati sve potrebne pogodnosti i razlog manje za razmišljanje da li su možda trebali da doplate 6-8 hiljada EUR više da bi stigli do ekvivalentnih B-SUV modela. 

Prvi utisci su se poklopili sa onime što smo tokom dvodnevne promocije imali prilike da primetimo – daleko udobnija sedišta, kvalitetniji materijali, poboljšana ergonomija i primetno bolja akustična izolacija putničkog prostora. 

Potrošnja u realnim uslovima vožnje je vrlo blizu deklarisanim vrednostima. Potrošnja od 5,9l i pored teških vremenskih uslova je odličan rezultat. 

Prethodni tekstF1: Prvi red za Ferari na VN Kine
Sledeći tekstF1: Rikardo trijumfovao na VN Kine
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here