Novi letnji SUV pneumatici Goodyear i Dunlop

0
453
B_CP_9745.jpg

Ove godine zimski uslovi na putevima trajali su duže nego inače, stoga se vozači još uvek nisu odlučili za prelazak na letnje pneumatike. Sada na vrata polako kuca proleće i vozači se pripremaju za zamenu pneumatika. U ponudi se nalaze i dve novine za vozače sportskih terenskih vozila – Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV i Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV.

Kao novost u ovoj godini Goodyear predstavlja Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, najnoviji model u seriji pneumatika Eagle F1 Asymmetric, koji se koncentrisao na optimalno kočenje i vodljivost u različitim uslovima. Glavna karakteristika pneumatika Eagle F1 Asymmetric 3 SUV je tehnologija Active Braking koja omogućava da se pri kočenju poveća površina naleganja pneumatika i time njegovo prianjanje, a to obezbeđuje kraći zaustavni put na suvim i mokrim putevima.  Bolje prianjanje i time efikasnije kočenje i efikasniju vodljivost obezbeđuje i tehnologija Grip Booster koja sadrži lepljivu smešu zbog koje se pneumatik bolje drži površine puta.

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.jpg

Glavne prednosti pneumatika Eagle F1 Asymmetric 3 SUV potvrđuju i testovi TÜV Süd izvedeni po zahtevu Goodyeara: novi pneumatik je na suvim i mokrim putevima pokazao kraći zaustavni put za 1,2 metra1. Pneumatik odlikuju tehnologija SUV-Optimized Construction koja doprinosi boljoj vodljivosti vozila pri velikim brzinama, povećava krutost u krivinama i smanjuje habanje gazećeg sloja, i tehnologija UHP Cool Cushion Layer koja istovremeno smanjuje otpor kotrljanja.

Novi letnji pneumatik Sport Maxx RT2 SUV nadgrađuje vrlo cenjenu seriju pneumatika Dunlop Sport Maxx RT 2 i bogati ga dimenzijama SUV. Pneumatik odlikuju izuzetno prianjanje na suvim i mokrim putevima i odlična vodljivost, vožnja u krivinama i upravljanje pri velikim brzinama  .

Dunlopovi inženjeri su usavršili oblik pneumatika za vozila SUV, što se odražava u ravnomernoj distribuciji pritiska po površini naleganja pneumatika i omogućava ravnomeran kontakt s putem. To poboljšava vodljivost, vožnju u krivinama i smernu stabilnost pri velikim brzinama. Bolje prianjanje na suvim i mokrim putevima omogućava nova generacija smeše gazećeg sloja. Efikasnije prianjanje i kontakt s putem pri oštroj vožnji i u krivinama obezbeđuje ojačan dezen gazećeg sloja sa kanalima u obliku slova V pod oštrim uglovima. Oni smanjuju pomicanje gazećeg sloja, zato je pneumatik izdržljiviji u svim smerovima.

Dunlopov pneumatik Sport Maxx RT2 može da se pohvali odličnim prianjanjem i preciznim upravljanjem, a vozačima omogućava kontrolu i u situacijama koje zahtevaju visoke performanse. U poređenju sa svojim prethodnikom, ovaj pneumatik omogućava bolje prianjanje u krivinama, veću preciznost pri upravljanju i kraći zaustavni put, naročito pri velikim brzinama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here