Ženeva: Nova Toyota Supra najavljena konceptom

0
321

Toyota će vratiti u ponudu model Supra sa rednim šestocilindričnim motorom i uz obećanje da će automobil imati niže težište od Toyote 86, koja je opremljena četvorocilindričnim agregatom.

Serijska verzija najavljena je sportskim konceptom na Sajmu automobila u Ženevi, kako bi se naglasila veza sa Toyotinim trkačkim naporima. Očekuje se da će serijska Supra stići na tržište kao model za 2019. godinu.

  

Toyotin partner u razvoju ovog modela je BMW, koji će iskoristiti zajedničku arhitekturu za svoj novi Z4. Nemački model prvi stiže na tržište, moguće već ovog leta.

Toyotini inženjeri su takom razvoja nove Supre razgovarali direktno sa ljubiteljima i vlasnicima ovog modela. U japanskoj kompaniji kažu da su pokušali da naprave automoibl bez skupog zadnjeg diferencijala, da bi Supra cenovno bila što dostupnija. Prema najavama, nova Supra biće dvostruko čvršća od Toyote 86 i imaće savršen odnos težine između prednjeg i zadnjeg kraja – 50:50.

Toyota nije objavila nikakve informacije o pogonu ili specifikacijama sportskog koncepta izloženog u Ženevi. Toyota u svojoj ponudi nem redni šestocilidrični turbo motor, ali ga ima BMW, pa će taj agregat verovatno i biti upotrebljen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here