Novi Stratos u ograničenoj seriji

0
288

Osam godina nakon štoje najavljeno obnavljanje proizvodnje redizajniranog modela Lancia Stratos, što je bio projekat pod imenom New Stratos nemačkog milijardera Mihaela Stošeka (Michael Stocheck) u saradnji sa Pininfarinom, potvrđeno je da će automobil biti napravjen u ekskluzivnoj seriji od 25 primeraka.

Prvobitno je bilo zamišljeno da novi Startos bude unikatan automobil, zasnovan na skraćenoj platformi modela Ferrari 430 Scuderia, ali se italijanska kompanija povukla iz projekta, posle čega je odustala i dizajnerska kuća Pininfarina, kao i svi snabdevači povezani sa Ferrarijem.

 

Proizvodnju ograničene serije Stratosa sada je najavio Paolo Garela (Paolo Garella) iz kompanije Manifattura Automobili Torino (MAT). Reč je italijanskoj inženjerskoj kompaniji iz Torina koja sarađuje sa firmama Apollo i Intensa Emozione. Garella je radio za Pininfarinu u vreme kada je projekat New Stratos bio aktuelan.

Detelji će biti objavljeni na formlanom predstavljanju automobila 6. marta na Sajmu automobila u Ženevi. Za sada se zna da će Stratos imati karbonsku karoseriju i tehnička rešenja usmerena na oštro upravljanje, lagan dizajn i vrhunsku izbalansiranost.

Za pogon će biti iskorišten originalni Ferrarijev 4,3 litarski V8 motor od 540KS i 520Nm u kombinaciji sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem. Težina automobila bez radnih tečnosti je samo 1250kg. Isporuka prvog primerka predviđena je za april 2018. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here