Ford Ka+ – osveženje za 2018.

0
307

Ford je unapredio model Ka+ za 2018. godinu restilizacijom, novim multimedijalnim sistemom i serijom novih motora. Novost je krosover verzija sa oznakom Active, koja će sa predstojećom Fiestomn Active biti najmanji SUV u fordovoj ponudi.

Dizajneri su revidirali izgled prednjeg kraja, tu su i nova prednja svetla i preoblikovana dnevna svetla u C obliku. Zadnji branik je redizajniran u nešto sportskijem stilu, a površina za otvaranje prtljažnika smeštena je na zadnja vrata.

 

Najveća novost u kabini je SYNC 3 ekran dijagoale 6,5 inča, koji menja SYNC 2 verziju, u kompletu sa podršom za Android i Apple uređaje. Novina je u taster za startovanje motora.

Iz ponude je izbačen 1,2 litarski četvorocilindrični motor u korist nove trocilindrične jedinice. Agregat i dalje ima zapreminu 1,2 litra i dostpan je u verzijama od 70KS i 85KS, kao i do sada, ali proizvodi 10% više obrtnog momenta. Ugrađena je i tehnologija stop-start za smanjenje potrošnje goriva. U ponudi će se naći i 1,5 litarski TDCi dizelski motor koji isporučuje 95KS i 215Nm, sa deklarisanom emisjom CO2 od 99g/km.

Krosover Ka+ Active izdvaja s eiz porodice imitacijama aluminijumskih panela i crnim plastičnim zaštitnicima i ivicama blatobrana. Ova verzija koristi posebne felne od 15 inča i ima ugrađene šine krovnog nosača. Active je izdignut za dodatnih 23mm i ima širi kolotrag, veću prednju šipku protiv uvijanja karoserije i drugačije podešen rad električnog serva. Ford je saopštio da su amortizeri ove verzije drugačije podešeni da bi vožnj abil audobnija.

Enterijer ima jedinstvene panele u porodici Ka+ i kožom presvučeni upravljač, kao i jedinstveni dezen na presvlakama od tkanine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here