Prikazana restilizovana Škoda Fabia

0
334

Škoda Fabia je osvežena za 2018. godinu suptilnom restilizacijom karoserije, novom tehnologijom i novom punudom motora, koju čine samo benzinski agregati.

Restilizacija je izvršena četiri godine od premijere treće generacije ovog superminija. Automobil je dobio nova prednja svetla i redizajniranu masku hladnjaka, kao i prerađene maglenke. Na listi dodatne opreme je LED tehnologija za prednja i zadnja svetla, kao i felne prečnika 18 inča.

 

Škoda za sada nije prikazala enterijer, ali obećava redizajniranu instrument tablu, nove opcije trima i dvobojna sedišta. U ponudi je sada centralni ekran dijagonale 6,5 inča u kompletu sa navigacijom i Smartlink+ tehnologijom za mobilne telefone. Putnici na zadnjim sedištima sada mogu da dobiju USB priključak.

Novost kada je reč o motorima je izbacivanje dizelskih opcija. Sada se ponuda sastoji samo od jednolitarskog trocilindričnog benzinca u verzijama od 60KS i 75KS i novije TSI jedinice koja proizvodi 95KS i 110KS.

Najsnažnija varijanta je jedina dostupna sa automatskim menjačem – sedmostepenom DSG jedinicom. Škoda tvrdi da su motori ekonomičniji nego do sada i napominje da su TSI agregati opremljeni čfilterom za čestice.

Kupci mogu da opreme svoj automobil sistemom za pokrivanje slepih tačaka, upozorenjem na bočni saobraćaj dok voze unazad, kao i automatskom asistencijom za duga svetla. Metlica za struganje leda sada je smeštena u vratima za čep rezervoara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here