Prve slike novog Hyundaija Santa Fe

0
297

Hyundai je objavio prve zvanične slike modela Santa Fe, svog najvećeg SUV automobila, koji će imati javnu premijeru na Sajmu automobila u Ženevi u martu.

Novi Santa Fe ima znatno agresivniji izgled od dosadašnjeg modela, u skladu sa izgledom manje Kone. Jedina slika eksterijera prikazuje automobil spreda, pa još nije poznato na koji su se način dizajnerske izmene odrazile na zadnji kraj.

Hyundai obećava da će novi Santa Fe biti najprostraniji u klasi SUV modela sa sedam sedišta. Nova generacija je duža i šira od dosadašnje sa dimenzijama 4470mm i 1890mm.

Centralna konzola u kabini temeljno je prerađena. Glavni deo multimedijalnog sistema je “plutajući” ekran, kakav se može videti i u ostalim Hyundaijevim modelima. Novi su i tasteri, ventilacioni otvori, kao i upravljač sa osvežnim izgledom instrument table. U Hyundaiju kažu da je novi, horizontalno orijentisani raspored na centralnoj konzoli razvijen da bi se naglasio premijum osećaj.

U pogledu bezbednosti, novi Santa Fe dobija upozorenje na bočni saobraćaj i sistem Safety Exit Assist, koji privremeno zaključava vrata kada “oseti” da se otpozadi približava drugo vozilo i time sprečava mogućnnost da putnik otvori vrata na putanji tog vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here