Renault rally putevima Živojina Mišića

0
1592
Image
NAS SPONZOR

 

Poštujući tradiciju da svake godine organizuje turistički reli za svoje članove i prijatelje, Renault klub Srbija je i prošle subote upriličio ovakav vid druženja na relaciji Beograd – Mionica – Divčibare.

Učestvovali su automobili najvećeg francuskog proizvođača iz čitave Srbije. Prisutni modeli su obuhvatili gotovo čitavu gamu Renaulta, počevši od Twinga, preko Clia različitih generacija, Meganea prve i druge genracije, kao i Laguna i Scenica. Zvezda skupa je svakako bio najnoviji tehnološki dragulj iz bogate riznice modela Renault sporta, Megane III RS, koji je delovao poput magneta na sve prisutne svojom neodoljivom privlačnošću.

Image

Image

 

Na startu je Dragan Nikolić, počasni član Renault kluba Srbija, svima poželeo puno sreće, dobru zabavu i da ne prođu kao on u filmu Nacionalna klasa. Usledila je vožnja živopisnom Ibarskom magistralom. Uslovi za vožnju bili su idealni, i nakon 40-ak kilometara magistrale put je dalje vodio ka Mionici. Krivudavi put je presecao živopisne predele Šumadije, ostavivši snažan utisak neizrecive lepote prirode koja je na ovom prostoru gotovo netaknuta.

Image
 
Image
 

Kako je Klub osnovan sa ciljem okupljanja ljubitelja automobilske marke Renault, afirmisanja stila života, ponašanja i kulture specifične za ljubitelje ove automobilske marke, po završenom ispitu spretnosti usledio je mali čas iz istorije. Mionica je poznata po slavnom srpskom vojskovođi Živojinu Mišiću, koji je rođen u obližnjem selu Struganik. Na centralnom mioničkom trgu nalazi se impozanatan spomenik ovom srpskom junaku, rad vajara Ota Loga. Zahvaljujući dobroj organizaciji i saradnji Kluba sa Turističkom organizacijom Minica, ispred spomenika slavnom srpskom vojskovođi učesnicima relija obratio se, Svetolik Nikolić, istoričar umetnosti, direktor ove organizacije. Zahvaljujući nadahnutom i nadasve zanimljivom govoru, uspeo je da zadrži pažnju svojih slušalaca na maksimumu koji su tako saznali pojedine detalje koji su im do tada bili nepoznati. Potom je usledila je gotovo jednočasovna vožnja prelepim predelima i uspon na Divčibare do cilja. Time je i zvanično završen još jedan Renault reli. Takmičari su svojim kućama poneli lepe utiske sa jednog ovakvog druženja, pokazavši visok stepen takmičarskog duha u uslovima fer borbe.

 

Izvor: Reno Klub Srbija

Prethodni tekst24h Le Mans 2010: Uvodno predstavljanje – GT
Sledeći tekstGrand Motors: Focus za 10990€
Večni entuzijasta.