Prve slike nove Mercedes G klase

0
297

U medije su stigle prve slike redizajnirane Mercedesove G klase uoči premijere modela na Sajmu automobila u Detroitu za nekoliko dana.

Izgled osveženog terenca nije iznenađenje, pošto se već znalo da će dizajneri zadržati prepoznatljive kutijaste linije ovog modela, koje datiraju od premijere G klase 1979. godine.

 

Prednja svetla sada su veća i nisu uvučena kao ranije. Takođe, reč je o LED jedinicama. Pojedine površine na karoseriji sada su zaobljene i više nema otvora za vazduh na prednjim blatobranima. Redizajnirana G klasa je šira od dosadašnjeg modela, ali je i niža, što bi trebalo da doprinese boljoj stabilnosti. Klirens je povećan za 0,6cm i sada iznosi 24cm.

Iako automobil izgled slično dosadašnjoj verziji, mehanika je nova. Nova je šasija sa nezavisnim prednjim ogibljenjem, karoserija je napravljena od čelika i aluminijuma, a mekana unutrašnjost donosi luksuz po ugledu na S klasu. Automobil je i dalje sposoban za ozbiljnu vožnju van puteva, sa aktivnom zadnjom osovinom, stalnim pogonom na svim točkovima i tri blokirajuća diferencijala.

Tehnički detalji, uključujuči informacije o motorima nove G klase, uskoro će biti objavljeni u Detroitu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here