Alfa Romeo priprema veliki SUV

0
282

Uprava Alfa Romeo potvrdila je da kompanija radi na razvoju novog velikog SUV modela sa hibridnim pogonom, koji će biti konkurent Audiju Q7. Automobil će koristiti istu arhitekturu kao i Stelvio.

To će biti najveći automobil koji je Alfa ikada napravila, a hibridni pogon će biti upotrebljen da bi se ispunile sve oštrije regulative kada je reč o emisijama gasova. Prema najavama, sistem bi trebalo da isporučuje oko 400KS.

Ove informacije Autoekspresu je otkrio direktor tehničkog odelenja u Alfa Romeo Roberto Fedeli. “Stelvio je svakako primer Alfinog DNK, pa zašto da ne prenesemo to i u automobil koji je malo veći? Moramo da povežemo taj novi automobil sa odgovarajućim nivoom elektrifikacije”, rekao je Fedeli.

On kaže da bi plag-in rešenje bilo problematično sa stanovišta Alfinog DNK, ali da bi umereni električni sistem koji radi na 48V mogao da se iskoristi, a da Alfa ne izgubi ništa od svoje osobenosti.

Italijanska marka se usmerava na SUV segment zbog sve veće globalne popularnosti ovih vozila i većih marži zarade. Fedeli je rekao da će novi model biti teži od Stelvia za oko 200kg zbog većeg međuosovinskog razmaka i veće karoserije, ali da to može da se kompenzuje električnim turbo sistemom zahvaljujući upotrebi pomenute umerene hibridne tehnologije.

“Sasvim sam zadovoljan rezultatom koji smo dobili uparivanjem četvoroclindričnog motora i e-turba na 48V. Mislim da to sledeći put možemo da iskorisitmo u proizvodnji”, rekao je Fedeli i dodao da rezultati dobijeni simulacijama “nisu uopšte loši”.

Alfin veliki SUV neće stići na tržište još najmanje dve godine i verovatno će moći da se specifikuje sa sedam sedišta. Posle ovog modela uslediće zamena za Giuliettu, a u planovima je i kompletna prerada modela 4C.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here