Ron Dennis: Bugatti Veyron je najobičnije smeće

0
2180
Image

 

Image 

Izvršni direktor kompanije Mclaren Automotive, Ron Dennis, opet je podigao veliku prašinu, ali ne F1 skandalom. Dovoljno je bilo dati provokativnu izjavu za arapske medije i dospeti u centar zbivanja.

U kratkom intervjuu za Arabian Business Ron je bio izuzetno slikovit:

"Bugatti Veyron je najobičniji komad smeća. Stvarno mislim da jeste. Mogu pogledati u veliki broj žena i naći lepotu u većini, ali kada pogledam u Veyron vidim samo da je ružan kao svinja. Gledam ga godinama i ne nalazim nijedan kvalitet u Veyronu zbog koga bih se osećao dobro".

 

 Bugatti Veyron na Ženevskom salonu automobila

 

Rečeno nije bilo dovoljno pa se osvrnuo i na reportažu popularne BBC emisije Top Gear iz Abu Dhabi-ja, gde su organizovali spektakularnu trku Veyrona i Mclarena F1:

"Tokom snimanja trke nebrojeno puta smo nadmašili Veyron tokom starta iz mesta, pa je snimateljska ekipa postajala frustrirana, jer je ishod trke trebala biti pobeda Bugattija.

Zato smo ponavljali trku desetak puta dok konačno Veyron nije startovao čisto. U svim ostalim pokušajima Veryonu bi proklizalo kvačilo, a mi smo već nestajali u daljini".

 

{youtube}RXqSedWSu2k?qv=hd720|640|360{/youtube} 

Kadrovi iz pomenute Top Gear epizode: Mclaren F1 vs Bugatti Veyron

 

Mclaren F1 je predstavljen daleke 1992. godine po ceni od 1 milion dolara. U to vreme zabeležio je brzinu od 391 km/sat i stekao titulu najbržeg automobila na planeti.

13 godina kasnije Bugatti je predstavio Veyron po ceni od skoro 2 milona dolara, a automobil je zabeležio brzinu od 407 km/sat (po nekim merenjima 408,7 km/sat), što je bilo doboljno da se Mclaren skine sa trona. Ako je za utehu, Mclaren F1 je još uvek najbrži automobil na planeti pokretan atmosferskim motorom.

 

 

 

Trenutno titulu najbržeg nosi SSC Ultimate Aero, a brži od Veyrona bio je i 9ff Porsche GT9, uz najavu novih pokušaja sa GT9R verzijom.

Izvor: Arabianbusiness.com

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here