Los Anđeles: 2018 Jeep Wrangler

0
326

Jedna od svetskih premijera na Sajmu automobila u Los Anđelesu bio je i novi Jeep Wrangler. Autoomobil je restilizovan u modernom duhu dodavanjem LED svetala i aerodinamičnije prednje maske, ali je zadržao svoj prepoznatljivi oblik.

Jeep napominje da je novi Wrangler napredniji u pogledu tehnološke opremljenosti i sposobnosti kretanja po svim terenima zahvaljujući sistemima Command-Track i Rock-Track, koji koriste prednosti pogona na svim točkovima. Automobil ima električni diferencijal ograničenog porklizavanja Trac-Lok, specijalne pneumatike za vožnju van puteva, može da prođe kroz vodu dubine 75cm i da povuče teret mase 1590kg.

   

Zahvaljujući upotrebi aluminijuma u izradi vrata, šarki, poklopca motora, blatobrana i okvira vetrobrana, inženjeri su uspeli da smanje težinu novog Wranglera za 90kg u poređenju sa odlazećom serijom. Smanjenje težine rezultovalo je smanjenjem potrošnje goriva za više od 10%.

Na početku prodaje u ponudi će biti 3,6 litarski V6 motor koji proizvodi 290KS i 352Nm, koji se kombinuje sa šestostepenim maneulenim menjačem ili novim osmostepenim automatikom. Sledeće godine u ponudu će biti uveden i dvolitarski redni turbo četvorocilindrični motor i trolitarski V6 turbo dizelski agregat.

Redni četvorocilindraš kombinovaće se sa manjim električnim sistemom sa oznakom eTorque. Ukupna snaga ovog pogona je 270KS i 400Nm. Električni sistem ovde reguliše rad stop-start funkcije, dodaje snagu pri većim opterećenjima i omogućava gašenje benzinskog motora kada vozilo stoji, usporava ili se kreće konstantom brzinom na otvorenom putu. Dizelski motor ima deklarisanu snagu od 260KS i 600Nm.

U kabini su dostupni 7-inčni ili 8,4 inčni ekrani sa četvrtom generacijom Uconnect sistema, koji ima unapređeni interfejs i poboljšane sistemske performanse. Petoinčni ekran je standardan za verziju Wrangler Sport. Odmah ispod ekrana nalaze se kontrole klima uređaja, medijski portovi i dugme za regulisanje jačine zvuka. Po kabini su razmešteni prostori i džepovi za odlaganje predmeta poput mobilnih telefona.

Novi Wrangler proizvodiće se u farbrici FCA u Toledu, u američkoj državi Ohajo, a na tržište stiže u januaru. Verzija sa troja vrata dolazi u konfiguracijama Sport, Sport S i Rubicon, a sa četiri u konfiguracijama Sport, Sport S, Sahara i Rubicon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here