Jari-Matti Latvala učestvuje na trci 24 časa Nordschleife

0
1496
Image

 

 

Ambiciozna ekipa studenata fakulteta primenjenih nauka u Kelnu objavila je imena vozača Focusa RS, koji će oni pripremiti za predstojeću trku 24 časa Nordschleife.

O projektu studenata iz Kelna nadgledanih od dr Frank Hermanna smo već pisali. U sklopu podrške razvoju mladih naučnika Ford je poklonio Focus RS studentskom timu iz Kelna, koji će kao deo projekta biti pripemljen za tešku trku. Timu asistiraju i kompanije: Castrol, Dekra, Dunlop i TRW Automotive.

 

 Image

 

Dakle, automobil koji su pripremili studenti pod zastavom FH Köln Motorsport tima voziće fabrički vozač Forda u WRC šampionatu, Jari-Matti Latvala. Latvala je fabrički vozač Forda od 2006. godine, a od svog debija demonstrirao je brzinu i talenat uz priličan manjak konstantnosti, što se može pripisati i njegovoj mladosti (25). Tokom ne baš kratke karijere zabeležio je pobede u Švedskoj 2008. godine i Sardiniji 2009. godine.

 

  Image

 

"Nordschleife ima zastrašujuću reputaciju, a nakon mog iskustva na ovoj stazi u potpunosti shvatam razloge. Staza zahteva mnogo respekta, ali je samo iskustvo izuzetno uzbudljivo. Trka neće biti nimalo opuštajuća, mada kažu da je promena dobra kao i odmor. Uskoro ćemo videti o kakvom odmoru se radi. Zaista se radujem ovoj trci", izjavio je Latvala, koji je doživeo vatreno krštenje na Ringu tokom VLN trke održane preteklog vikenda.

Pored Latvale za volanom će se naći Stefan Schlesack, Daniela Schmid i Anja Wassertheurer. Trka je na programu od 15. do 16. maja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here