BTCC: Zadnji pogon ipak dozvoljen od 2011

0
1311
golf btcc

Organizatori BTCC takmičenja su objavili zvaničnu specifikaciju za sezonu 2011, a najveća izmena je svakako mogućnost učestvovanja automobila sa zadnjim pogonom, odnosno BMW 320si.


Predlog pravilnika
za sezonu 2011. je onemogućavao učestvovanje automobila sa zadnjim pogonom, da bi nakon dosta pritisaka na organizatore, oni omogućili učestvovanje BMW automobila.

Direktor BTCC takmičnja, Alan Gow, je izjavio: „Nakon što smo objavili predlog NGTC pravilnika, rekao sam da će pitanje učestvovanja automobila sa zadnjim pogonom biti ponovo razmotreno, ukoliko bude bilo dovoljno interesovanja. Nakon dosta obavljenih razgovora smo ustanovili da postoji realna potreba za ovim tipom automobila, pa smo omogućili njihovo učestvovanje."

BTCC je zadužio GPR Motorsport tim da osmisli i dizajnira prototip budućeg BTCC trkačkog automobila, na osnovu kojega bi timovi mogli da pripremaju svoje automobile. Kočnice će isporučivati AP, a menjače i elektroniku će isporučivati Xtrac i Cosworth.

Plan je da NGTC trkački automobil košta oko 100.000 GBP bez motora. Ovaj prototip će tokom ove sezone proći čitavniz testova, a trebalo bi da test tim učestvuje na poslednjoj trci ovosezonskog BTCC takmičenja, na stazi Brands Hatch.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here