Panoz Abruzzi GT2 promocija na Le Mansu

0
1108
Image

 

Panoz će ove godine predstaviti novi automobil, naslednik Esperante modela, koji će nositi naziv Abruzzi. Ujedno će biti predstavljen i trkački automobil iz klase GT2 na toj osnovi. Zbog toga, lokacija za promociju je ovogodišnja trka 24 časa Le Mansa.

Trkački automobil Panoz Abruzzi GT2 će svoju prvu trku imati već u oktobru ove godine, na poslednjoj ovosezonskoj trci ALMS šampionata, na Road Atlanti. Panoz će odmeriti snagu sa brojnim i veoma renomiranim konkurentima (Ferrari, Porsche, Chevrolet i BMW), koji ga očekuju kako na stazi, a tako i u prodajnim salonima.

Osnivač marke Panoz, Don Panoz, je izjavio da će se novi automobil predstaviti javnosti na 24 časa Le Mansa, dok se trkački debi očekuje samo nekoliko meseci kasnije.

Don Panoz je obelodanio da će Abruzzi koristiti aluminijumsku šasiju, koja je projektovana na bazi modela Esperante (na slici), dok će pogon obezbeđivati V8 motor postavljen napred (kao i kod svih drugih Panoz modela). Don Panoz je najavio da će biti predstavljeno i nekoliko zanimljivih inovacija, posebno na polju hlađenja motora.

Razvoj trkačkog automobila je, kako je Don Panoz potvrdio, poveren Tom Milner Prototype Technology Group kompaniji, koja je bila zadužena za fantastične rezultate Panoz Esperante GTLM automobila u ALMS i Le Mans takmičenjima u periodu 2007-2009.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here