Beogradski Rally 2010 – najava

0
2819
Image

 

U četvrtak 08. aprila u 13.00 časova prostorije SOS Press kluba bile su domaćin zvanične najave prvog rally takmičenja u domaćem šampionatu. Takmičenje pod nazivom „Beogradski rally" će po prvi put biti održano , i to u organizaciji  Automoto kluba MM Power iz Beograda.


„1. Beogradski Rally" predstavalja zvanično međunarodno takmičenje koje će se bodovati, ne samo za reli šampionat Srbije, već i za Centro-evropsku zonu (CEZ), kao i za „Trofej Mirko Martinović". Zbog međunarodnog karaktera, očekuje se i više posada iz bližeg i daljeg inostranstva, a svoje učešće je do sada potvrdilo oko 35 takmičarskih posada.

Image

 

Kompletna manifestacija traje dva dana, 10. i 11. aprila tekuće godine. U subotu u 10 časova na kartodromu „Ada Huja" biće održan tehnički pregled vozila i verifikacija posada, ali će ovaj dan biti iskorišćen i za samu promociju celog takmičenja.

Organizator je pripremio i program za sve goste i posetioce, između kojih i VIP karting trka, gostovanje kluba „Oldtajmeri" sa par čuvenih automoto asova i slična zanimljiva dešavanja. Pored toga, za najmlađe posetioce biće organizovana i vožnja bicikla po karting stazi kako bi mogli da pokažu svoje znanje o saobraćaju.

Image

 

Za kraj subotnjeg programa ostavljena je glavna atrakcija u vidu „super specijala" koji će takmičari voziti po karting stazi, a meriće im se vreme kroz dva kruga.

U nedelju 11. aprila zvanično startuje „1. Beogradski Rally", i to sa početkom u 10 časova ispred Skupštine grada. Nakon toga sledi ukupno devet specijala koji će biti voženi na lokacijama Avala i Košutnjak, a cilj je isto dana oko 15.30 ispred Skupštine grada. Ukupna dužina relija 238.44 kilometra, od čega na devet brzinskih ispita odlazi 70.53 kilometra (5 brzinaca na Avali, 4 u Košutnjaku).

Kako ekipa koji stoji iza ovog projekta imaju dosta iskustva u reliju, očekujemo dobru organizaciju i dobru predstavu za sve posetioce koji imaju želju da na licu mesta vide gotovo sve domaće reli asove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here