EICMA: Piaggio Vespa Elettrica – predstavljena elektro Vespa

0
1479
NAS SPONZOR

Piaggio je na ovogodišnjem Sajmu motocikala u Milanu (EICMA) predstavio dosta noviteta, ali je u prvom planu električna Vespa ili „Vespa Elettrica“. Skuter tradicionalnog izgleda i sa elektro pogonom. Ključni podaci su: autonomija 100km, punjenje 4 časa.

Najmoderniji pogonski sistem je „upakovan“ u klasični Vespa izgled. Stil i elegancija u istom paketu sa elektro pogonom uz moderne mogućnosti povezivanja, kao i širokog spektra dodatne opreme zvuče kao dobitna kombinacija za urbanu mobilnost.

    

Vespa Elettrica koristi elektro motor snage 2kW (sa vršnom snagom od 4kW) što je daleko više nego što tradicionalni skuteri od 50ccm nude, a posebno imajući u vidu izuzetno ubrzanje koje garantuje elektro pogon.

Piaggio garantuje autonomiju od 100km, a onima kojima to nije dovoljno na raspolaganju će biti Elettrica X model koji će imati mali agregat zadužen za povećanje autonomije (range extender) na 200km. Litijum jonske baterije ne zahtevaju nikakvo posebno održavanje niti posebne mere bezbednosti, a za punjenje je dovoljno ukopčati kabl koji se nalazi ispod sedišta u stanicu za punjenje ili na klasični 220V priključak.

Vespa Elettrica nije samo tiho ekološko vozilo, već je i tehnološki veoma napredna zahvaljujući Vespa Multimedia Platform sistemu koji povezuje telefon sa skuterom i omogućava njegovo kontrolisanje putem TFT ekrana na upravljaču.

Isporuke Vespa Elettrica modela se očekuju tokom 2018.

Na sajmu su predstavljene i klasične Vespa varijante za predstojeću sezonu: Vespa Primavera i Vespa Spring.

Nova Primavera donosi nove 12“ aluminijumske petokrake točkove, LED svetlima napred i pozadi. Orunavera S nudi totalno digitalizovanu komandnu tablu sa 4,3“ TFT ekranom i Vespa Multimedia Platform sistemom.

Vespa Sprint takođe dodaje LED tehnologiju osvetljenje, kao i digitalni displej poput onog kod Primavera S modela.

Prethodni tekstEuro Sumar: Ignis 1.2 ALLGRIP na lageru
Sledeći tekstHonda zimska servisna akcija
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here