Imidž je nešto na šta se sve više stavlja akcenat, a kompaktni SUV modeli su kategorija gde je ova stavka od izuzetne važnosti jer kompaktni SUV automobili sami po sebi imaju za cilj da ostave jasan utisak svojom pojavom. Upravo zbog toga su posebne edicije veoma bitne, a Mazda, koja je standardizovala svoju Takumi liniju to radi i sa CX-3 modelom.

CX3 nam je poznat od ranije, pa kako smo već imali prilike da se upoznamo sa ovim „mališanom“ ovde je akcenat baš na tom imidžu koji Mazda sama po sebi nudi sa svojim pristupom i sa svojom filozofijom. Ovde mislimo i na dizajn, ali i na tehnička rešenja koja Mazda koristi, a ovde se pre svega stavlja akcenat na atmosferske motore i zapreminu od 2 litra. Mazda već dugo koristi Takumi naziv za neku specijalnu ediciju mnogih svojih modela, a kako smo se upoznali i sa Takumi verzijom Mazdom 2, Mazde 3 i Mazde CX5, red je došao i na CX3 model u ovom paketu opreme.

Takumi je posebno skrojen paket koji dodaje opremu koju Mazda obično nudi u najbogatijem, Revolution, paketu opreme, a određene (moglo bi se reće možda i nepotrebne) elemente izostavlja čime se postiže odličan balans uloženo-dobijeno.

Takumi paket pre svega baca akcenat na dve stavke koje su možda i najbitnije. Jedna se tiče enterijera, a druga spoljašnosti. U unutrašnosti se prvo uočavaju vrlu lepe presvalke od kože u braon Napa koži, dok se na spoljašnosti primećuju posebne 18″ aluminijumske felne koje vrlo lepo izgledaju u kombinaciji sa specijalnom belom bojom.

Mazda je i ovog puta impresionirala ekonomičnošću, pa je G120 tokom testa prosečno trošio samo 7,8l na 100 pređenih km.

CX-3 u Takumi paketu se može dobiti samo sa G120 agregatom, tako da jedina opcija za kupce modela u ovoj opremi predstavlja izbor menjača, gde za manuelni treba dodati 1800€ na 21.590€ koliko košta CX-3 G120 Takumi sa manuelnim menjačem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here