NK TEST: Mazda 3 G120 Takumi

0
1910

Već je ustanovljeno, kako od strane nas tako i od strane brojnih kolega, da je Mazda sa svojom aktuelnom gamom u samom vrhu kada je dizajn u pitanju, ali nije stvar samo u dizajnu. Skyactiv tehnologija ne prestaje da nas isčuđava, a kada je izgled u pitanju Mazda je unela malo svežine sa Takumi paketom opreme.

Sa aktuelnom Mazdom 3 smo se prilično družili zahvaljujući ozbiljnošću uvoznika, tako su kroz tri prethodna testa i to 2 limuzinske (G100 i G120)i jedna hečbek tj. sport verzija karoserije (G165). Takumi koji nam je na testu dostupan je isključivo za hečbek tip karoserije i Takumi je “izjednačio” odnos sport/limuzina koji su prošli kroz ruke naših test vozača. Mazda svoju filozofiju dizajna nove generacije objašnjava kao “duša pokreta” i sam slogan nam govori da Japanci na samo sebi svojstven način doživljavaju dizajn novih Mazdi. Stav koji malo ko sem njih samih razume, nama ostaje da ga silno poštujemo i da im se dubko zahvalimo na smelosti i rešenjima koji su primenili na aktuelnim automobilima.

nktest mazda3 01 

Nemci imaju jednu filozofiju, hladnu, odmerenu i proračunatu, Italijani sa puno strasti gledaju na dizajn automobila, a Japanci…moglo bi se okarakterisati da se oni ophode prema dizajnu kao i prema većini stvari, sa velikim poštovanjem. Sam dizajn novih Mazdi je izuzetno agresivan što smo više puta konstatovali tokom testova trojki i šestica, a sve je kulminiralo testom Miate (MX-5 modela). Danas Mazdina gama predstavlja jednu od najagresivnije dizajniranih automobila na tržištu, a složićete se da nam ovo ne smeta, zar ne?!

nktest mazda3 02

Ceo dizajn nove trojke se karakteriše kao sportski tako da tu nema ama baš nikakve dileme, a Takumi oprema samo dodatno doprinosi sa svojim elementima. Prethodna generacija Takumi Mazdi je imala malo više dodataka na karoseriji kako bi dobili tu dodatnu dozu agresivnosti u odnosu na standardne Mazde, i to je bio “problem” kod nove trojke. Šta dodati automobilu koji je sam po sebi jedan od najoštrije i najagresivnije dizajniranih na tržištu u svojoj klasi?!

Upravo zbog toga Mazdini dizajneri nisu ništa na karoseriju ni dodavali. Nikakve spojlere, sajtne, difuzore i sl. čak nema ni oznake da se radi o Takumi paketu opreme, tako da se ovaj paket može prepoznati isključivo po dizajnu aluminijumskih felni. Čak ne ni po veličini istih, jer se u Revolution paketu nudi dimemzija 18″ felni. Test model je bio u beloj boji karoserije što odlično ide uz Takumi aluminijumske felne koje su u tamnoj boji pa se tako uz pomenutu boju karoserije stvara lep kontrast koji dodatno naglašava sportski dizajn aktuelne trojke. Prednja strana automobila pokazuje sportsku crtu na dosta elemenata.

nktest mazda3 08

Tako npr. dnevna LED svetla vrlo efektno presecaju bi-ksenon sočiva i izgleda da se ta linija nastavlja preko hromirane maske do svetlosne grupe na surotnoj strani automobila. Pokazivači pravca su izmešteni u donji deo branika, iznad svetla za maglu, a obzirom da postoje dodatni pokazivači koji su intergrisani u retrovizore, to ne bi trebalo da predstavlja problem. Zadnju stranu automobila krase LED svetla, a obzirom da je u vozilu bio G120 motor na zadnjoj strani automobila imamo i dve izduvne cevi pa se time sa svih strana Mazda 3 dojma skoro pa kao neki “hot heč” automobil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here