NK TEST: Mazda 3 G165

0
4790

Najnezahvalniji segment za proizvođače automobila je svakako C segment. Za relativno malo novca potrebno je ponuditi kupcima savršenu mešavinu praktičnosti, modernog dizajna, sportskog ugođaja, ekonomičnosti i… dopišite sami šta vam još treba. Da vidimo šta od traženog trojka „štiklira”.

Kao što smo u uvodnom pasusu rekli kompakt segment je nezahvalan za proizvođače. Ne samo zbog zahteva, već i zbog izuzetne konkurencije gde zapravo ne postoji proizvođač koji u svojoj ponudi nema vozilo (ili nekoliko njih) ovog segmenta. Mazda sa novom generacijom trojke ne očekuje samo puko učestvovanje u ovoj žestokoj utakmici, već sudeći po tome šta nudi – očekuje da bude među vodećima. Na nekim evropskim tržištima prodaja nove generacije ide odlično, tako da su kupci prinuđeni da čekaju i po nekoliko meseci na isporuku svog vozila.

Iz naslova se može primetiti da je Mazda uvela novitet u označavanje modela, tako da oznaka G165 govori da je u pitanju 2,0 litarski Skyactive-G benzinski agregat koji proizvodi 165KS. Ova oznaka takođe govori i da je u pitanju najsnažnija varijanta „trojke“ na raspolaganju kupcima, a Revolution oznaka opreme kaže i da je to jedan od bogatijih paketa opreme. Ukratko, na test nam je stigao jako dobro opremljeni model, a kompletnom ugođaju je doprinela i udarna boja iz Mazda ponude – Soul metalik crvena. Ako je Mazda Srbija htela da se pohvali šta fabrika može da ponudi – uspeli su.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here