Mercedes-Benz G klasa G65 Final Edition

0
801

Mercedes-Benz uveliko priprema novu generaciju G klase, ali pre premijere potpuno redizajniranog i prerađenog legendarnog SUV modela prikazane su verzije sa oznakom Final Edition, a jedna od njih je G65 varijanta.

Originalno lansiran 2012. godine G65 koristi V12 motor sa dva turba i raspolaže sa 630KS i 1000Nm. Performanse ovog modela su impresivne uprkos težini od skoro 2,7 tona, deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 5,3 sekundi, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 230km/h.

 

G65 Final Edition jedinstven je po felnama od 21 inča sa detaljima bronzane boje, srebrnim kočionim čeljustima i bronzanim elementima po karoseriji. Tu je i stilizovani AMG logo u donjem delu vrata.

Enteriejr je obradilo Mercedesovo odelenje Designo za personalizaciju automobila. Crna napa koža pokriva sedišta, koja napred imaju finiš od karbonskih vlakana, dok su šavovi bronzane boje. Oznaka Edition upisana je na ručku vrata, a patosne imaju kožne ivice u svetlo braon boji.

Biće najpravljeno samo 65 primeraka završne serije G klase, a 30 će ih završiti u Americi po početnoj ceni od 252.690 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here