Grand Motors je danas predstavio drugu generaciju Volvo kompakt SUV – XC60. Novi model obiluje tehnološkim novitetima, modernim pogonskim rešenjima i prilično prihvatljivim cenama koje su skoro na donjoj granici premium segmenta iako XC60 po svim parametrima apsolutno pokazuje da je u pitanju vrlo kvalitetan proizvod. 

Druga generacija izuzetno uspešnog modela XC60 je predstavljena tokom ovogodišnjeg Sajma automobila u Ženevi, dok kod nas prodaja kreće upravo ovih dana uporedo sa medijskom promocijom.

XC60 je jedan od najprodavanijih premijum kompakt SUV modela na evropskom tržištu sa preko 1 milona prodatih jedinica tokom proteklih 9 godina.

Prva generacija je inicijalno prikazana američkoj javnosti tokom 2007, da bi evropski debi doživeo u Ženevi 2008. Grand Motors je i sa tim modelom krenuo vrlo agresivno pa su prve jedinice bile dostupne samo nekoliko meseci nakon evropske promocije.

Volvo je za XC60 iskoristio svoju SPA platformu koja je debitovala sa XC90 modelom. XC60 je za 62mm duži, 12mm šri i niži za 14mm, uz čak 91mm duže međuosovinsko rastojanje. Rezultat je dramatično više prostora za putnike na zadnjoj klupi.

Gama pogonskih agregata je identična onoj koja se nalazi u seriji 90. Benzinci su T5 (2.0T sa 254KS/350Nm), T6 (2.0 turbo i kompresor sa 320KS/400Nm) i T8 koji je zapravo T6 agregat uparen sa elektromotorom snage 87KS i baterijom od 10,4 kWh litijum jonskom baterijom koja nudi EV autonomiju od 45km. Sa dizel strane u ponudi su 2,0 turbo sa 190KS/400Nm (D4) i 2,0 biturbo sa 235KS/480Nm (D5). Svi modeli su upareni sa osmostepenim automatskim menjačem i AWD pogonom.

Bazni paket Momentum nudi čitav niz naprednih tehnologija koje se staraju da bezbednost bude na vrhunskom nivou, baš kako se to od vozila marke Volvo i očekuje.  Sistemi kao što su City Safety (sprečavanje udesa u gradskim uslovima sa pešacima, biciklistima, drugim vozilima), IntelliSafe (detekcija objekata u mrtvom uglu, održavanje vozila unutar kolovozne trake, adaptivni tempomat, zaštita pešaka, zaštita biciklista, detekcija potencijalnog sudara) nude konstantnu asistenciju vozaču, dok se Sensus sistem oslanja na 9“ centralni displej za centralizovano upravljanje vozilom i info-zabavnim sistemima.

Tokom promocije imali smo priliku da probamo XC60 sa D5 agregatom, ali je svakako najveći utisak ostavio R-Design XC60 T8 Twin Drive čijih ukupno 407KS i oko 640Nm obrtnog momenta čine da automobil težak preko 2t ubrzava zaista nepristojno žustro.

Grand Motors je za domaće tržište ponudio posebno opremljeni XC60 D4 (2.0D sa 190KS) sa automatskim menjačem, AWD pogonom i Momentum+ paketom opreme (18“ točkovi, 12,3“ digitalna instrument tabla, Sensus navigacija) za veoma konkurentnih 46.000€ (u cenu nije uračunata metalik boja i pripreme vozila).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here