Zvanične slike: Volvo XC60 crossover

3
3842
Image
NAS SPONZOR

Volvo je zvanično objavio sve detalje o njihovom novom crossover vozilu koje će biti izloženo na salonu u Ženevi. XC60 se najavljuje kao najsigurniji Volvo ikada, čemu doprinosi pregršt primenjenih tehnoloških novina.

Analizirajući prošlogodišnju prodaju u SAD jasno se da primetiti da je prodaja karavana i crossover vozila činila polovinu ukupne prodaje Volvoa, pa još jedno vozilo ovog tipa sigurno nije iznenađenje.

Dizajn XC60 se vrlo malo razlikuje od koncepta koji smo imali priliku da vidimo, što govori da su se u švedskoj kompaniji odlučili da ovoga puta nastupe dosta smelije.

Image

Kada je reč o sigurnosnim sistemima treba pomenuti da “City Safety” sistem za automatsko kočenje u slučaju opasnosti sada dolazi kao standardan deo opreme.

Crossover će pokretati tri motora: T6 turbo sa 285 KS i dve varijante D5 turbodizela sa 185, odnosno 163 KS. Pogon na sve točkove dolazi kao standardan deo opreme.

Image

Prodaja XC60 je najavljena za kraj godine, a na tržištu se polako formira izuzetno snažna konkurencija u ovom segmentu. Pored BMW-a X3 i Land Rovera Freelandara LR2 očekuju se i aduti iz Mercedesa I Audija (Q5).

Image

Volvo XC60 će se proizvoditi u Ghentu (Belgija), a u kompaniji očekuju prodaju do 50.000 vozila godišnje. Najveća prodaja se očekuje u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Rusiji i Kini.

Prethodni tekstAudi predstavio i A4 Avant
Sledeći tekstMilošu Pavloviću nagrada i najava raskida ugovora sa BCN!

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here