Porsche 911 GT2 RS – novi rekorder Nirburgringa

0
626

Porsche 911 GT2 RS postavio je novo najbrže vreme na Nirburgringu u klasi sportskih automobila koji mogu da se registruju, pošto je napravio krug za 6:47.30.

To je ujedno za 1,4 sekundi slabije vreme od onog koje je postigao ekskluzivni i potpuno električni Nio EP9. Porsche je ovom vožnjom popravio svoje dosadašnje najbolje vreme za više od 10 sekundi, koje je postavio 918 Spyder.

Porsche je poslao dva automobila na legendarni Ring. Jednim je upravljao testni vozač Lars Kern, a za upravljačem drugog je bio trkački vozač Nik Tendi. Najbolje vreme je postigao Kern. Nemačka kompanija saopštila je da je tokom vožnji ostvareno pet krugova za vreme kraće od 6:50.00.

“Posebno smo ponosni zbog činjenice da je to postignuto sa dva različita vozila i dva različita vozača. To ukazuje na sposobnost GT2 RS da ponavlja ovo rekordno vreme iznova i iznova”, izjavio je ovim povodom Andreas Projninger (Andreas Preuninger) direktor linije GT modela.

Potpredsednik Porsche motorporta i GT odeljenja Frank-Štefen Valiser (Frank-Steffen Walliser) pohvalio je inženjere, mehaničare i vozače, koji su “pokazali izuzetno snažan timski učinak”.

Vremenski uslovi prilikom postavljanja rekorda opisani su kao “idealni”, a automobili su koristili standardne Michelin Pilot Cup 2 pneumatike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here